Onrust om gasmarkt (voorlopig) verdwenen: Gasprijs onder de €27 per megawattuur.

Voor het eerst sinds juli ’23 staat de gasprijs onder de €27 per megawattuur

In de afgelopen periode heeft de gasprijs een opmerkelijke daling ondergaan, met tarieven die nu onder de €27 per megawattuur liggen. Deze daling kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder het ongewoon milde weer en de positieve resultaten van investeringen in duurzame energie, met name in windmolens.

 

Milde weer

Het huidige milde weer heeft geleid tot een verminderde vraag naar verwarming, wat op zijn beurt heeft bijgedragen aan de overvloedige beschikbaarheid van aardgas op de markt. Deze overvloed heeft de prijzen flink gedrukt. Zeker nu de tegemoetkomingen vanuit de overheid (prijsplafond/TTB) achter ons liggen, biedt deze daling ook uw VvE een welkome verlichting in energiekosten.

 

Duurzame Energie-Investeringen

Een cruciale factor bij deze daling is ook de vruchtbare return on investment van investeringen in duurzame energiebronnen, met name windmolens. De toegenomen capaciteit en efficiëntie van windenergie-installaties hebben bijgedragen aan een grotere beschikbaarheid van schone energie, waardoor de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen is verminderd.

 

Geopolitieke Onrust

Opvallend is dat de recente daling in gasprijzen plaatsvindt zonder noemenswaardige invloed van geopolitieke onrust. Traditioneel gezien kunnen politieke spanningen de prijzen beïnvloeden. Echter, op dit moment lijkt de markt grotendeels onaangetast door deze factoren.

 

Nu een vast contract afsluiten?

Nu de gasprijzen (en inherent hieraan de elektra prijzen) laag staan, is het wellicht het ideale moment om na te denken over het afsluiten van een vast energiecontract.

 

Energiescan

Wilt u weten wat wij voor u kunnen besparen? Middels een op maat gesneden advies maken wij inzichtelijk hoeveel uw VvE precies kan besparen. De scan is altijd geheel kosteloos en vrijblijvend. Binnen 2 werkdagen ontvangt u een advies op maat per e-mail. Het enige dat u hoeft te doen is een (recente) maand- of jaarnota van uw leverancier uploaden in onderstaand vlak. Heeft u meerdere aansluitingen? Geen probleem: u kunt meerdere nota’s uploaden.
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 128 MB, Max. aantal bestanden: 5.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.