Met uw VvE ook verduurzamen?

“Adequaat, transparant en klantgericht”

In het kader van advies aan meerdere VvE's heeft constructief overleg plaatsgevonden met VvE Energie. VvE Energie stelt zich op als een professionele gesprekspartner waarbij wordt gestreefd naar een win-win situatie.

Dhr. Hansen (VvE Beheerder)

VP&A Vastgoedmanagement

Momenteel is de helpdesk gesloten, graag bellen wij u terug.

De voordelen

  • Verhoog het wooncomfort
  • Minder CO2 uitstoot
  • Bespaar op de energierekening
  • Beter energielabel voor alle appartementen

Bespaar op het energieverbruik

De grootste besparing op de energiekosten is door te besparen op het verbruik. Wanneer de VvE minder kWh of m3 gas verbruik, hoeft de VvE hierover geen leveringskosten, energiebelasting en opslag duurzame energie over te betalen.

Daarnaast is de VvE verantwoordelijk voor de instandhouding (beheer & onderhoud) van het appartementencomplex. Naast het standaard onderhoud aan het complex kan de VvE aanvullende maatregelen treffen om het gebouw te verbeteren, verduurzamen en te besparen op de energiekosten.

Naast het financiële voordeel kunnen er een aantal aanvullende redenen zijn om het complex te verbeteren en verduurzamen, namelijk:

  • Verlagen energiekosten;
  • Wooncomfort verbeteren;
  • Beter binnenklimaat;
  • Regulier onderhoud combineren met duurzaamheid;
  • De woning is meer waard.

 

De juiste aanpak

Om samen met de VvE het complex te verbeteren en verduurzamen biedt VvE Energieadvies verschillende trajecten om de VvE te ondersteunen. Welk stappenplan het beste bij uw VvE past, bespreken we samen in een eerste telefonische kennismaking. Afhankelijk van het complex, de wens van de VvE, eventuele eerdere onderzoeken en voorkennis adviseren wij welke stap de VvE het beste kan nemen.

Wij bieden verschillende mogelijkheden voor de VvE. Lees meer over deze mogelijkheden op onderstaande pagina’s:

 

Mocht de VvE alleen geïnteresseerd zijn in Quick wins (relatief kleine maatregelen) zoals het vervangen van de verlichting door energiezuinige verlichting of het isoleren van warmteleidingen en warmtekoppelingen, dan kunnen de VvE hierbij ook ondersteunen om deze maatregelen in kaart te brengen en uit te voeren.

 

BEKIJK HIER ONZE EERSTE DRIE GEREALISEERDE TRAJECTEN:

Casus #1: VvE ’t Kofschip I te Veenendaal

Casus #2: VvE W. Buninglaan te Waddinxveen

Casus #3: VvE Henri Dunantlaan te Apeldoorn

 

Meer informatie? Lees ook onze blogs over isoleren en verduurzamen: