In grote lijnen

"Enorm goede en snelle service."

Wij als kleine VvE zijn tot op heden zeer positief en tevreden. Enorm goede en snelle service.
"EEN AANRADER'

Mevr. Lottie van der Voorn (Bestuurder)

VvE Eykmanhof, Utrecht

Momenteel is de helpdesk gesloten, graag bellen wij u terug.

De voordelen

  • Snel inzicht
  • Lage kosten

Waarom een Quickscan?

Wanneer u als VvE op zoek bent naar de mogelijkheden die er zijn om uw complex te verduurzamen, kunnen wij de VvE daarbij ondersteunen. De Quickscan geeft de VvE inzicht in de mogelijke duurzame maatregelen die de VvE kan nemen om het complex te verbeteren en verduurzamen en wat dit bijvoorbeeld betekent voor de energiekosten. Zo heeft de VvE een concreet document om mee verder te gaan.

De mogelijkheden staan overzichtelijk op een rij en helpen het bestuur of de duurzaamheidscommissie om leden te informeren. Om tot uitvoering te komen is draagvlak namelijk van groot belang. Eigenaren van het complex goed en helder informeren is hier een belangrijk onderdeel van. Is de VvE na de Quickscan direct klaar om de mogelijkheden verder uit te werken? Dan kunnen wij de VvE begeleiden van A tot Z in het vervolgtraject.

 

Werkzaamheden

Nadat de VvE ons opdracht geeft om een Quickscan op te stellen, doorlopen wij onderstaande stappen.

  1. De VvE levert documentatie aan over het complex, het energieverbruik en het onderhoudsplan
  2. In overleg met een gecertificeerd EPA-adviseur wordt een opname van het complex gepland
  3. De EPA-adviseur werkt voor u de Quickscan uit. Huidige isolatiewaarden, installaties en eerdere onderzoeken worden in kaart gebracht. Daarnaast ontvangt de VvE een advies voor de mogelijke maatregelen overzichtelijk op een rij.
  4. Samen overleggen we de wensen en mogelijkheden voor een vervolgtraject

 

Is de VvE specifiek op zoek naar een energieadvies om een Energiebespaarlening via het Warmtefonds aan te vragen? Lees dan verder op onze pagina over het Maatwerk Energieadvies. Wanneer de VvE eerst een Quickscan laat opstellen, maar later een lening nodig heeft, is het ook mogelijk om de Quickscan tegen aanvullende kosten uit te breiden tot een Maatwerk Energieadvies.

 

Subsidie

Via de Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE) van de RVO is subsidie beschikbaar voor het Maatwerk Energieadvies. De Quickscan komt niet in aanmerking voor deze subsidie. Wanneer de VvE ervoor kiest om de Quickscan aan te laten vullen tot een volledig Maatwerk Energieadvies, kunnen wij de subsidie wel voor de VvE aanvragen.

 

Quickscan

Wilt u vrijblijvend meer informatie over de QuickScan ontvangen? Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op.