Stap voor stap

“Adequaat, transparant en klantgericht”

In het kader van advies aan meerdere VvE's heeft constructief overleg plaatsgevonden met VvE Energie. VvE Energie stelt zich op als een professionele gesprekspartner waarbij wordt gestreefd naar een win-win situatie.

Dhr. Hansen (VvE Beheerder)

VP&A Vastgoedmanagement

Momenteel is de helpdesk gesloten, graag bellen wij u terug.

De voordelen

 • Bespaar op de energierekening
 • Verhoog het wooncomfort
 • Beter energielabel voor alle appartementen
 • Minder CO2 uitstoot

Stappenplan

Om de VvE te verbeteren en verduurzamen is een intensieve samenwerking van groot belang, alleen dan kan het verduurzamingstraject succesvol afgerond worden. Om samen met de VvE het complex te verbeteren en verduurzamen werkt VvE Energieadvies samen met verschillende partnerorganisaties. Om te bepalen welke aanpak (volgens ons) het beste is voor jullie VvE hebben wij (of een van onze partnerorganisaties) graag altijd eerst telefonisch contact met iemand binnen het bestuur van de VvE. Aan de hand van dit telefoongesprek, waarin we de wensen en behoefte van de VvE bespreken, kunnen wij bepalen met welke partner wij de VvE het beste in contact kunnen brengen.

Het stappenplan dat de VvE volgens ons het beste kan doorlopen is afhankelijk van de wensen van de VvE, de huidige situatie van het complex en onderzoeken die al zijn uitgevoerd. In een eerste telefonische kennismaking bespreken we de mogelijkheden en adviseren wij de VvE welke van onderstaande mogelijkheden het beste past.

 

Quickscan

De Quickscan geeft de VvE inzicht in de energetische situatie van het gebouw en welke maatregelen mogelijk zijn om het gebouw te verbeteren, in een aantal pagina’s samengevat. Het is voor de VvE van belang om te beseffen dat de Quickscan alleen betrekking heeft op de gebouwschil en niet op installaties of Quick wins. De werkzaamheden om de Quickscan op te stellen zijn in de volgende stappen opgedeeld:

 1. Kennismaking
 2. Aanlevering benodigde documentatie door de VvE
 3. Opname complex
 4. Uitwerking: analyse mogelijkheden
 5. Nabespreking: overleg mogelijk vervolgtraject

De Quickscan wordt uitgevoerd door onze partnerorganisatie Woonhuis Duurzaam en geeft een globaal inzicht in de mogelijkheden om te verduurzamen.

 

Procesbegeleding

Wanneer de VvE weet dat zij het complex willen gaan verduurzamen is er ondersteuning nodig om een definitief plan van aanpak op te stellen. In dit plan van aanpak wordt onder andere besproken welke maatregelen de VvE graag wil nemen, wat de VvE (eventueel) kan betalen en hoe dit gefinancierd kan worden (lening en subsidie).

De werkzaamheden tijdens de procesbegeleiding staan niet vast. De werkzaamheden worden door onze partnerorganisatie met de VvE besproken om zo tot een optimaal plan van aanpak te komen. Een indicatie van de stappen die worden doorlopen staat hieronder:

 1. Kennismaking
 2. Aanlevering benodigde documentatie door de VvE
 3. Bespreking wensen
 4. Opname complex
 5. Bespreking energetische en financiële mogelijkheden
 6. Uitwerking plan en Groen MJOP
 7. Toelichting aan VvE-leden
 8. Stemming in ALV
 9. Aanvraag subsidies en financiering
 10. Uitvoering

 

De Procesbegeleiding wordt uitgevoerd door onze partnerorganisatie Univeste. De VvE wordt volledig ontzorgd van A tot Z in de begeleiding en besluitvorming voor het verduurzamen van het appartementencomplex.

 

Maatwerk Energieadvies

Het Maatwerk Energieadvies stellen wij op voor VvE’s wanneer zij een lening willen aanvragen voor duurzame maatregelen. Het Maatwerk Energieadvies is conform de richtlijnen van het RVO en het Warmtefonds, zodat de VvE met dit advies de benodigde subsidie en leningen kan aanvragen. Al onze adviseurs zijn gecertificeerd volgens de Beoordelingsrichtlijn (BRL) 9500, deel 02.

De werkzaamheden om het Maatwerk Energieadvies op te stellen zijn opgedeeld in de volgende stappen:

 1. Kennismaking
 2. Aanlevering benodigde documentatie door de VvE
 3. Opname complex
 4. Analyse mogelijkheden
 5. Advies duurzame maatregelen
 6. Aanvraag subsidie Energieadvies bij het RVO.

 

Telefonisch contact met Univeste

Wil je vrijblijvend meer informatie over een van de mogelijkheden voor jullie VvE? Vul hieronder je gegevens in en onze partner Univeste neemt zo spoedig mogelijk contact met je op, zodat zij kunnen bepalen welke aanpak voor verduurzaming het beste bij jullie VvE past.

 

Verder kijken? Van MeerJaren OnderhoudsPlan naar een MeerJaren DuurzaamheidsPlan College van Mich van Muijden: