Een duurzaam plan

“We besparen direct op de energiekosten! Onze ervaringen met VvE energie zijn enorm positief."

Wij beheren rond de 350 VvE's, diversen daarvan zijn klant geworden bij VvE Energie. Onze ervaringen met VvE energie zijn enorm positief. In de wir war die energieland heet weten zij ons en onze verenigingen van de juiste informatie en goed prijsstellingen te voorzien.

Dhr. J. Schneijdenberg (Beeheerder)

VvE Metea, Nieuwegein

Momenteel is de helpdesk gesloten, graag bellen wij u terug.

De voordelen

  • Een realistisch plan
  • Jaarlijks opnieuw geupdate
  • Grondige financiële onderbouwing
  • Met duurzame focus

WAT IS EEN GROEN MJOP

Wanneer de VvE duurzame onderhoudswerkzaamheden aan het pand uit wil laten voeren is het verstandig om de additionele kosten voor deze duurzame onderhoudswerkzaamheden ook in het MJOP van de VvE op te nemen. Wanneer deze additionele kosten en werkzaamheden zijn toegevoegd ontstaat er een Groen MJOP. Dit groene MJOP geeft inzicht in de financiële situatie wanneer de duurzame onderhoudsmaatregelen uitgevoerd moeten worden, aan de hand van dit inzicht kan bepaald worden of de VvE een Energiebespaarlening aan moet vragen of dat de additionele kosten uit de eigen middelen betaald kunnen worden.

Voor complexen vanaf het bouwjaar 2006 is een MJOP zelfs verplicht gesteld, het MJOP dient om de 5 jaar te worden herzien naar de dan geldende maatstaven. Dit komt tot stand door een fysieke inspectie van het complex, een conditiemeting en een indexering.

Transformatie van het huidige MJOP naar een groen MJOP

Een MJOP geeft jou als eigenaar/beheerder van een complex inzicht in waar onderhoud gepleegd dient te worden, tegen welke prijs, op welk moment, met welke cyclus en door middel van welke werkzaamheden er iets moeten worden uitgevoerd aan uw complex. Wanneer de VvE inzicht heeft in deze elementen van het MJOP, kan er worden gekeken naar welke energiebesparende maatregelen de VvE wil uitvoeren. Dit kunnen maatregelen zijn die voort zijn gekomen uit de door ons opgestelde Quickscan. Wanneer deze duurzaamheidsmaatregelen worden toegevoegd aan het huidige MJOP, ontstaat er een groen/duurzaam MJOP (ook wel DMJOP)

Wanneer de VvE een Quickscan uit heeft laten voeren dan kan de VvE samen met haar beheerder (of de organisatie die het huidige grijze MJOP) heeft opgesteld, hier een Groen MJOP van maken. De gewenste duurzame maatregelen worden dan verwerkt in het bestaande MJOP, zodat dit een Groen (duurzaam) MJOP wordt.

Indien de VvE onafhankelijke procesbegeleiding wil bij het verduurzamen van het appartementencomplex en het opstellen van het MJOP dan kan onze partnerorganisatie Univeste de VvE hier uitstekend bij ondersteunen. Samen met de VvE onderzoekt Univeste de wensen en behoefte, daarnaast kijkt Univeste wat financieel haalbaar is voor de VvE. Wanneer dit in kaart is gebracht wordt er door Univeste een Groen MJOP opgesteld zodat de VvE precies weet waar ze de komende jaren (zowel financieel als voor het onderhoud) aan toe zijn.

Hebben jullie al een Quickscan of Energieadvies laten opstellen en ben je benieuwd hoe Univeste de VvE verder kan helpen? Of ben je, je aan het oriënteren op mogelijkheden voor verduurzaming? Laat hieronder je gegevens achter, dan neemt Univeste contact op om de mogelijkheden samen te bespreken.

 

Telefonisch contact met Univeste

Wil je vrijblijvend meer informatie over een van de mogelijkheden voor jullie VvE? Vul hieronder je gegevens in en onze partner Univeste neemt zo spoedig mogelijk contact met je op, zodat zij kunnen bepalen welke aanpak voor verduurzaming het beste bij jullie VvE past.

 

Meer informatie? Lees ook onze blogs over het MJOP: