Met uw VvE ook verduurzamen?

“Adequaat, transparant en klantgericht”

In het kader van advies aan meerdere VvE's heeft constructief overleg plaatsgevonden met VvE Energie. VvE Energie stelt zich op als een professionele gesprekspartner waarbij wordt gestreefd naar een win-win situatie.

Dhr. Hansen (VvE Beheerder)

VP&A Vastgoedmanagement

Momenteel is de helpdesk gesloten, graag bellen wij u terug.

De voordelen

  • Verhoog het wooncomfort
  • Minder CO2 uitstoot
  • Bespaar op de energierekening
  • Beter energielabel voor alle appartementen

Bespaar op het energieverbruik

De grootste besparing die een VvE op haar meerjarenonderhoudsplan (MJOP) kan realiseren is door te besparen op het verbruik. Wanneer de VvE minder kWh of m3 gas verbruik, hoeft de VvE hierover geen leveringskosten, energiebelasting en opslag duurzame energie over te betalen.

Om een besparing op het energieverbruik te realiseren moet de VvE over het algemeen maatregelen nemen en investeren in duurzame oplossingen. De meest voorkomende duurzame oplossingen zijn het aanbrengen van isolatie en het plaatsen van LED-verlichting.

VvE Energie Advies onderzoekt samen met de VvE welke duurzame maatregelen het meest interessant zijn voor de VvE om te nemen. Hierbij wordt niet alleen naar de te nemen maatregelen gekeken, wij kijken ook naar het huidige meerjarenonderhoudsplan en de financiële situatie van de VvE.

De te nemen maatregelen, de huidige meerjarenonderhoudsplanning en de financiële situatie moeten op de juiste manier op elkaar afgestemd worden.

"Besparen op verbruik levert de grootste besparing op."

Zelf opwekken van energie

Wanneer de VvE alle maatregelen genomen heeft om te besparen op het energieverbruik kan er gekeken worden naar het opwekken van energie. Dit kan bijvoorbeeld door middel van het plaatsen van zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp of een houtkachel.

“Eerst besparen op het huidige verbruik, daarna pas opwekken."

VvE Energie Advies heeft een stappenplan ontwikkeld waarbij uw VvE ondersteunen om alle duurzame doelstellingen in een MJOP te realiseren. De belangrijkste stappen uit het groene en duurzame MJOP bespaarstappenplan zijn:

  1. Bouw,- en installatietechnische inventarisatie;
  2. Adviesrapportage: te nemen maatregelen;
  3. Vertaling naar een duurzaam meer jaren onderhoudsplan;
  4. Inzicht in subsidies en financiering;
  5. Begeleiding bij de realisatie van de te nemen maatregelen.

Het volledige stappenplan kunt u hier downloaden.

Wij vinden het van groot belang dat alle genoemde stappen 1 voor 1 worden doorlopen en dat alle beslissingen door de VvE zorgvuldig genomen worden. VvE Energie kan uw VvE bij iedere stap ondersteunen. Wanneer een stap is afgerond heeft de VvE de keuze om de volgende stap zelf te doorlopen of samen met VvE Energie.

 

Bekijk hier onze eerste VvE Duurzaamheidscasus:

Casus #1: VvE ’t Kofschip I te Veenendaal

Ook interessant voor uw VvE?

Wanneer uw VvE ook interesse heeft om samen met ons te onderzoeken wat de mogelijkheden om structureel te besparen op uw meerjaren onderhoudsplan én om duurzame maatregelen te nemen, neem dan gerust contact met ons op of vul hier uw gegevens in voor een energiescan op maat.