Energiebelasting teruggave? Teruggaaf energiebelasting 2018 2019 2020 2021 en 2022 aanvragen?

Energiebelasting verlagen?

In ons land verzorgt onze overheid een basis teruggaaf energiebelasting. Dit gaat over een vermindering van de energiebelasting, voorheen genoemd de ‘heffingskorting’. Deze korting wordt toegekend middels  uw energieleverancier, voor al uw locaties met een ‘verblijfs’-functie.

De vermindering energiebelasting, wordt net als de andere energie-gerelateerde overheidsheffingen, eens per jaar vastgesteld. Dit gebeurt elk jaar in de maand december, net voor de start van het reces.

Voor het jaar 2020 is de vermindering energiebelasting in tegenstelling tot 2019 sterk in uw voordeel toegenomen. In 2019 bedroeg de vermindering energiebelasting namelijk nog een stuk lager dan waar de vermindering energiebelasting voor 2020 op vastgesteld is.

2018 2019 2020
 €                   308,54  €            257,54  €            435,68

Bedragen zijn exclusief btw

Meer WOZ-objecten op een enkele aansluiting

U kunt een teruggaaf energiebelasting aanvragen, als achter één enkele aansluiting voor elektriciteit meer dan één WOZ-object is aan gesloten. Dit geldt bijvoorbeeld voor een locatie die gesplitst is in twee of meer zelfstandige (on)roerende zaken, zonder dat van elkaar gescheiden aansluitingen zijn gerealiseerd. Volgens de nu geldende wet kan in dat geval één keer de wettelijke belastingverlaging wordt toegepast. Daarom merkt de wet zo vaak als mogelijk, de uiteindelijke verbruiker als verbruiker met recht op vermindering aan. Bij het toepassen van de belastingvermindering houden wij het aantal zelfstandige onroerende zaken ‘achter een enkele aansluiting’ op een adres in ogenschouw.

Meer aansluitingen + een enkel WOZ-object

U kunt een teruggaaf van energiebelasting aanvragen als er voor een WOZ-object, meer dan 1 aansluiting voor elektriciteit wordt gebruikt.

In dit specifieke geval is een goed voorbeeld een hoofdgebouw met een enkele aansluiting, waarna -op later moment- een bijgebouw op hetzelfde terrein met een aparte aansluiting is gerealiseerd. Er is een mogelijkheid om de aansluitingen fiscaal onder één noemer te brengen.

Elke mogelijke bespaarcase moet apart worden geanalyseerd. Wij bieden onze onderzoeken op basis van ‘no cure, no pay’ aan. Indien er bespaart kan worden ten behoeve van de betaalde energiebelasting, en ook daadwerkelijk uitgevoerd wordt, zal er een procentueel deel van uw totale besparing als vergoeding in rekening worden gebracht.

 

Energiebelasting teruggaaf

VvE Energie realiseert voor ruim 200 VvE’s een teruggaaf energiebelasting. Ieder jaar weer. Wilt u ook weten of uw VvE recht heeft op een teruggaaf? Laat hieronder uw contactgegevens achter en wij nemen binnen 2 werkdagen vrijblijvend contact met u op.

 

 

Eén reactie op “Energiebelasting teruggave? Teruggaaf energiebelasting 2018 2019 2020 2021 en 2022 aanvragen?

  1. Moet de teruggave van energiebelasting bij meerdere onroerend goed eenheden achter 1 centrale aansluiting (zoals vakantiewoningen op een park) terugbetaald worden, inclusief of exclusief btw?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.