Isoleren warmtekoppelingen

“We besparen direct op de energiekosten!”

Door bemiddeling heeft VvE Energie ons contract boetevrij opengebroken bij onze huidige leverancier en besparen we direct op de energiekosten! VvE Energie is ook goed telefonisch bereikbaar en beschikbaar gebleken voor al onze vragen.

Dhr. M. Breed (Bestuurder)

VvE Prins Hendrikkade 77-82, Amsterdam

Momenteel is de helpdesk gesloten, graag bellen wij u terug.

Ongeïsoleerde warmtekoppelingen

VvE’s met een collectieve stookinstallatie (ketelhuis/blokverwarming) hebben een ruimte waar de cv-ketel(s) staan. Vanuit deze ruimte gaan de verwarmingsbuizen naar de verschillende woningen. De leidingen van de verwarmingsbuizen zijn vaak geïsoleerd. De koppelingen (of appendages) zijn daarentegen vaak niet geïsoleerd, waardoor juist hier veel warmte verloren gaat. Op onderstaande foto zijn koppelingen te zien die niet zijn geïsoleerd.

 

Wanneer warmtekoppelingen niet geïsoleerd zijn, gaat er veel warmte verloren. Wij zien soms situaties waarbij er in het ketelhuis meer dan 5 graden verloren gaat door ongeïsoleerde warmtekoppelingen. Op onderstaande foto’s is de temperatuur van ongeïsoleerde warmtekoppelingen te zien.

 

Waarom isoleren?

Om dit warmteverlies te voorkomen, adviseren wij VvE’s om de warmtekoppelingen (en leidingen) te isoleren. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van op maat gemaakte warmtekussens. Deze warmtekussens worden geplaatst om de warmtekoppelingen. De kranen en pompen blijven gewoon bereikbaar. Op onderstaande foto is te zien hoe de warmtekoppelingen zijn geïsoleerd.

 

Doordat de warmtekoppelingen zijn geïsoleerd gaat er veel minder warmte verloren en gaat er dus meer warmte naar de woningen. Zo hoeft de cv-ketel minder hard te werken om de woningen op de gewenste temperatuur te krijgen. Op onderstaande foto’s is de temperatuur van de geïsoleerde warmtekoppelingen te zien.

 

Offerte warmtekoppelingen isoleren

Voor het isoleren van warmtekoppelingen werken wij samen met Thermatras. Wil je een vrijblijvende offerte voor het isoleren van de warmtekoppelingen (en warmteleidingen), vul hieronder de gegevens van de VvE in en Thermatras neemt zo spoedig mogelijk contact met jullie op voor een opname op locatie.