Stijgende energietarieven

Afgelopen half jaar zijn de energieprijzen flink gestegen. Dit is voor het eerst sinds jaren dat de tarieven voor een periode van een half jaar stijgen. In de afgelopen jaren werd de energierekening steeds lager, maar naar verwachting zal dat per januari 2017 gaan veranderen. Energieleverancier Delta verwacht dat een gemiddeld huishouden met een contract voor onbepaalde tijd en een verbruik van 3.500 kWh elektriciteit en 1.800 m3 gas aankomend jaar € 19,- op jaarbasis duurder uit is.

 

 

Variabele tarieven

Bij contracten voor onbepaalde tijd worden twee keer per jaar de leveringstarieven aangepast. Deze aanpassing is ieder jaar op 1 januari en 1 juli , daarbij wordt gekeken naar tarief ontwikkeling van het voorliggende half jaar.

De tarieven voor onbepaalde tijd contracten zijn een stuk hoger dan wanneer met gebruik maakt van een contract voor bepaalde tijd met een vast tarief. Na afloop van een bepaalde tijd contract wordt het contract automatisch omgezet in een contract voor onbepaalde tijd, hierdoor gaat men qua tarief (doorgaans) ineens fors omhoog.

Marktontwikkeling

Elektriciteit

endex-elektra-tarief

Bovenstaande grafiek geeft de ontwikkeling van de elektriciteitstarieven weer van de afgelopen 10 jaar.

 

Gas

ttf-gas-tarief

Bovenstaande grafiek geeft de ontwikkeling van de gastarieven weer van de afgelopen 10 jaar.

Vast contract

Voor klanten die willen kiezen voor zekerheid is het interessant om de leveringstarieven voor één of drie jaar vast te zetten. De klant krijgt dan niet op korte termijn te maken met eventuele verdere prijsstijgingen, maar ook niet met dalingen.

Vooropgesteld: niemand heeft een glazen bol en wij dus (helaas) ook niet. Wij kunnen daarom ook niet voorspellen of de tarieven nog verder zullen stijgen, gelijk blijven of op korte termijn weer zullen dalen.

 

Besparingsmogelijkheid

Wilt u meer weten over de huidige energietarieven, en wat wij voor u kunnen besparen op het leveringstarief, neem dan gerust contact met ons op, via telefoonnummer 030-3031774 of bas@vveenergie.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.