Overstappen naar dynamische energietarieven in 2023?

Waar moet je als Vereniging van Eigenaren op letten bij het overstappen naar dynamische energietarieven in 2023? Dit zijn de 5 belangrijkste punten:

Houd rekening met het totale verbruik van de vereniging:

Als Vereniging van Eigenaren is het belangrijk om te weten hoeveel energie er in totaal verbruikt wordt, zodat je een goede inschatting kunt maken van de kosten bij dynamische energietarieven. Probeer bijvoorbeeld energiezuinige maatregelen te treffen, zoals het isoleren van de woningen en het aanschaffen van energiezuinige apparaten. Zo kun je kosten besparen en het milieu ontzien.

Vergelijk verschillende aanbieders:

Er zijn verschillende aanbieders met dynamische energieprijzen voor Verenigingen van Eigenaren, dus het is aan te raden om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt. Zo kun je zien wat de gemiddelde tarieven zijn en wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende aanbieders.

Let op de minimale en maximale tarieven:

Bij dynamische energietarieven zijn er vaak minimale en maximale tarieven. Dit betekent dat je nooit meer zult betalen dan het maximale tarief, maar je kunt ook minder betalen als het verbruik lager is dan het minimale tarief. Het is daarom belangrijk om deze tarieven in de gaten te houden, zodat je weet wat je maximaal kunt verwachten te betalen.

Maak gebruik van slimme meters:

Als je overstapt naar dynamische energietarieven, kun je erover nadenken om slimme meters te laten installeren. Een slimme meter geeft real-time informatie over het energieverbruik van elke woning, zodat je precies kunt zien hoeveel er verbruikt wordt en hoeveel er betaald moet worden. Zo kun je beter bepalen hoe je het verbruik kunt verminderen en kosten kunt besparen.

Controleer de voorwaarden:

Voordat je als Vereniging van Eigenaren overstapt naar een contract met dynamische energietarieven, is het belangrijk om de voorwaarden goed te lezen. Zo kun je zien wat de opzegtermijn is, of er aanvullende kosten zijn en of er bepaalde clausules zijn waar je rekening mee moet houden. Houd er rekening mee dat de voorwaarden voor Verenigingen van Eigenaren vaak anders zijn dan voor particulieren of ondernemers, dus lees deze goed door voordat je een beslissing maakt.

Over VvE Energie
Wij realiseren scherpe collectieve energietarieven voor uw VvE en onze huidige 4.700+ actieve deelnemers. Proactief ieder jaar weer, zonder jaarlijks over te stappen. VvE Energieadvies ondersteunt uw VvE tevens bij verduurzaming. Wil je ook weten hoeveel jullie VvE kan besparen per jaar? Dan kan met onze Energiescan!

Energiescan

Wilt u weten wat wij voor u kunnen besparen? Middels een op maat gesneden advies maken wij inzichtelijk hoeveel uw VvE precies kan besparen. De scan is altijd geheel kosteloos en vrijblijvend. Binnen 2 werkdagen ontvangt u een advies op maat per e-mail. Het enige dat u hoeft te doen is een (recente) maand- of jaarnota van uw leverancier uploaden in onderstaand vlak. Heeft u meerdere aansluitingen? Geen probleem: u kunt meerdere nota’s uploaden.
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 128 MB, Max. aantal bestanden: 5.