Gasaansluitingen G2C profiel verplicht maandelijks uitlezen

G2C profiel

De Meetcode Gas verplicht gebruikers om het verbruik van de aansluitingen met een G2C-profiel maandelijks af- of uitleesbaar te maken. Voordeel daarvan is, dat u hierdoor beter en vaker kunt meten. Daardoor krijgt u een beter inzicht in uw werkelijke verbruik. Volgens de overheid zult u daarvan profiteren omdat u zich kunt richten op het besparen van energie.

Per wanneer geldt de verplichting

Wanneer u een gasgrootverbruiksaansluiting heeft met een jaarlijks verbruik van minder dan 170.000 m3, dan verplicht de overheid u om de gegevens voortaan maandelijks uit te laten lezen. De gasaansluiting dient hiervoor te worden voorzien van telemetrie. De verplichting geldt voor nieuwe aansluitingen vanaf 1 februari 2017 en bestaande aansluitingen vanaf 1 februari 2020.

Profielcategorieën Gasgrootverbruiksaansluitingen

Of deze verplichting voor u van toepassing is, kunt u aflezen in onderstaande tabel. Alle energieaansluitingen in Nederland zijn door de lokale netbeheerder ingedeeld in profielcategorieën op basis van de technische aansluitcapaciteit en het jaarlijkse afgenomen energievolume. Voor gasaansluitingen geldt deze verdeling:

 

PROFIELCATEGORIEËN GAS
Aansluiting Kleinverbruik Grootverbruik
Soort Profielaansluitingen Telemetrie-aansluitingen
Profielverdeling Aansluitcapaciteit:
< G40
Aansluitcapaciteit:
≥ G40
Aansluitcapaciteit:
≥ G40
Jaarvolume:
> 170.000 m3
Profielcategorie G1A, G2A G2C GXX, GGV
Opname meterstand / verbruik Jaarlijks handmatig of automatisch als een slimme meter is geplaatst. Jaarlijks handmatig, wordt maandelijks af- of uitleesbaar Maandelijks via de verplichte aanwezigheid van een telemetrie installatie

Aansluiten bij VvE Energie

Vve Energie is gespecialiseerd in het regelen van energiezaken voor VvE’s. Wanneer u zich aansluit bij VvE Energie zorgen wij ervoor dat uw meetcontracten voldoen aan de nieuwe eisen. VvE Energie neemt u bovendien meer werk uit handen: doordat wij jaarlijks onderhandelen over de tarieven, betaalt u als deelnemer altijd de scherpste prijs, zonder overstap. Wij regelen alles en zijn hierbij uw klantenservice. En als u wilt, helpen wij u bij het realiseren van een groen meerjaren onderhoudsplan. Want ook daarmee kunt u fors besparen!

Klinkt dat als muziek in uw oren? Aanmelden is zo gebeurd. En als u meer informatie wilt, neemt u dan contact op via de chat, via info@vveenergie.nl of bel ons op werkdagen op 030-3031774. Wij zitten voor u klaar!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.