SEEH-regeling per 1 september toegankelijker en aantrekkelijker voor VvE’s

SEEH-regeling

Als Vereniging van Eigenaren (VvE) kunt u energie besparen in uw gebouw en appartement(en). Hiervoor is subsidie beschikbaar: de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) vraagt u aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). U kunt nog gebruikmaken van deze regeling tot en met 31 december 2022. Update 01-2023: de subsidie is voortgezet onder de naarm Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE). 

De regeling wordt aantrekkelijker gemaakt per 1 september 2020. Vanaf die datum komen ook verhuurde woningen in aanmerking voor deze subsidie. Dit geldt niet alleen voor huurwoningen van VvE’s maar ook voor huurwoningen van onder meer corporaties. Minister Ollongren past de SEEH aan om VvE’s tegemoet te komen in deze onzekere tijden. Het totale budget is € 14 miljoen.

3 wijzigingen voor de SEEH-regeling

1. Subsidiëren huurwoningen.

De regeling wordt toegankelijker door het subsidiëren van huurwoningen in gemengde VvE’s. De administratieve rompslomp wordt minder als de energiebesparende maatregelen zodanig worden toegepast als alle woningen in de VvE er profijt van hebben. Voor de betreffende huurwoningen geldt wel de voorwaarde dat er voor de door de corporatie geen STEP of RVV Verduurzaming is aangevraagd.

2. Meerdere SEEH-aanvragen toegestaan voor dezelfde woningen

De regeling maakt het mogelijk dat er voor dezelfde woning subsidie kan worden aangevraagd, mits het om andere energiebesparende maatregelen gaat. De verwachting is dan ook dat het gebruik van de regeling zal toenemen.

3. Subsidiepercentage omhoog

Het SEEH subsidiepercentage wordt tijdelijk verhoogd van ongeveer 20% naar 30%. Tijdelijk (van 1 juni tot 31 december 2020) zijn de subsidiebedragen voor energiebesparende maatregelen verhoogd met gemiddeld 50%.

Aanvraagproces VvE verandert bij aanvraag subsidie huurwoningen

Deze wijzigingen zijn gunstig voor burgers en bedrijven die een subsidie toegekend kunnen krijgen op grond van de SEEH.

De lastendruk voor eigenaar-bewoners verandert niet door de wijzigingsregeling. Voor verenigingen verandert het aanvraagproces wel maar alleen als zij besluiten om ook subsidie aan te vragen voor het aandeel huurwoningen in het gebouw. Doordat deze regeling aantrekkelijker wordt gemaakt zullen ook de bouw- en isolatiebranches hiervan profiteren. Door deze wijziging is de verwachting dan ook dat meer woningen geïsoleerd zullen worden en dat is uiteindelijk ook gunstig voor het milieu.

 

Subsidie

Wil je vrijblijvend meer informatie over een van de mogelijkheden voor de VvE? Vul hieronder je gegevens in en onze partner Univeste neemt zo spoedig mogelijk contact met je op, zodat zij kunnen bepalen welke aanpak voor verduurzaming het beste bij jullie VvE past.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.