Tips om de energierekening te drukken

Energieadvies subsidie

Je kunt op twee manieren de energierekening verlagen, namelijk door collectief energie in te kopen via bijvoorbeeld een VvE of door het besparen op het verbruik. De verwarming in deze periode van het jaar twee graden lager zetten is effectief, maar niet de juiste manier. Je kunt de energierekening namelijk ook drukken zonder in te leveren op comfort. Wij hebben effectieve tips voor je verzameld.

Energie besparen doe je voor je portemonnee, maar zeker ook voor de duurzame gedachte achter het minder verstoken van gas en het minder verbruiken van stroom. Alle energie die je niet verbruikt hoeven we niet op te wekken. Er is een effectieve en kostbare manier van besparen, maar het hoeft geen geld te kosten.

Ervoor zorgen dat warmte beter binnen blijft
Als je wilt besparen kun je het beste de focus leggen op het verlagen van het gasverbruik. Gas vormt namelijk het grootste deel van de rekening. Met een slecht geïsoleerd huis kun je meer dan € 100 per maand besparen door het goed isoleren. Het kan gaan om muurisolatie, maar nog belangrijker is om de ramen te vervangen door HR++ glas. Huizen verliezen veel warmte door de ramen. Zit je in een VvE? Het gehele pand kan op gezamenlijke kosten worden voorzien van isolerende ramen. Deze investering verdien je in de loop der jaren weer terug.

Zorg voor de perfecte instelling op de thermostaat
Door het coronavirus zijn we nu meer thuis. Dat merk je waarschijnlijk ook wel aan de energierekening. Als je thuis bent heb je vooral in deze tijd van het jaar ook de verwarming aan op een aangename temperatuur. Daar is niets mis mee, maar stem de ingestelde tijden wel zo goed mogelijk af op jouw tijden. Als je dagelijks om 23.00 naar bed gaat, kun je de verwarming om 22.30 uur uit zetten. Stel de thermostaat ook anders is als jouw programma voor de dag er anders uit ziet dan normaal.

Let bij het kopen van elektrische apparaten op de energiezuinigheid
Als je een nieuwe wasmachine of vriezer koopt, kun je beter goed letten op het energielabel. De zuinigste apparaten hebben het label A++. De verschillen met de minder zuinige apparaten zijn gerekend over een maand klein, maar door de lange levensduur van deze apparaten kun je er beter wel goed op letten. Je kunt er namelijk van uitgaan dat de energierekening een steeds grotere aanslag wordt op het maandelijks besteedbaar bedrag.

Plan een half uurtje naar de bouwmarkt in
Door het coronavirus zijn de bouwmarkten op dit moment dicht. Zodra ze weer open zijn kun je tijd en een budget vrij maken om met kleine aanpassingen in je huis het energieverbruik te verlagen. Je koopt bijvoorbeeld radiatorfolie voor achter de radiatoren of je vervangt alle energieverslindende lampen door led-lampen. Een waterbesparende douchekop kan ook wonderen verrichten bij het besparen. Het is eenmalig een grote investering, maar op langere termijn ga je er baat bij hebben.

 

Energiescan

Wilt u weten wat wij voor u kunnen besparen? Middels een op maat gesneden advies maken wij inzichtelijk hoeveel uw VvE precies kan besparen. De scan is altijd geheel kosteloos en vrijblijvend. Binnen 2 werkdagen ontvangt u een advies op maat per e-mail. Het enige dat u hoeft te doen is een (recente) maand- of jaarnota van uw leverancier uploaden in onderstaand vlak. Heeft u meerdere aansluitingen? Geen probleem: u kunt meerdere nota’s uploaden.
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 128 MB, Max. aantal bestanden: 5.

     

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.