Per 1 juli 2021 geen dubbeltarief bij conventionele meters

Stop registratie dag- en nachttarief bij conventionele meters
Op 1 juli aanstaande wordt door alle netbeheerders voor heel Nederland het verouderde TF-Signaal (toonfrequent signaal), met toestemming van de ACM uitgezet. Dit heeft betrekking op de conventionele meters en niet de slimme meters. De netbeheerders ontvangen tot die tijd nog de signalen, waardoor er nu nog een onderscheid gemaakt kan worden tussen de dag en nacht. Vanaf 1 juli zal al uw verbruik dan ook tegen één (enkel) tarief worden afgerekend.

 

Wat betekent dit voor mijn elektriciteitstarief?

Omdat u zowel een dubbel- als enkeltarief met ons contractueel bent overeengekomen, zal uw verbruik vanaf 1 juli 2021 tegen het enkeltarief door de leverancier afgerekend worden. Tenminste,  als u nog geen slimme meter heeft. Voorheen waren de verschillen tussen de tariefstelling aanzienlijk en werd u gestimuleerd om uw verbruik juist in de avond en nacht te laten plaatsvinden. De afgelopen jaren zijn die verschillen nihil geworden, waardoor er weinig verandering in uw  totale energiekosten op jaarbasis zal zijn.

 

Wilt u vanaf 1 juli gebruik blijven maken van het dubbeltarief?

Neem contact op met uw netbeheerder om alsnog een slimme meter te laten plaatsen. Als u reeds een aanvraag heeft ingediend en de slimme meter vóór 1 juli aanstaande geplaatst wordt,  verandert er voor u niets.

 

Energiescan

Wilt u weten wat wij voor u kunnen besparen? Middels een op maat gesneden advies maken wij inzichtelijk hoeveel uw VvE precies kan besparen. De scan is altijd geheel kosteloos en vrijblijvend. Binnen 2 werkdagen ontvangt u een advies op maat per e-mail. Het enige dat u hoeft te doen is een (recente) maand- of jaarnota van uw leverancier uploaden in onderstaand vlak. Heeft u meerdere aansluitingen? Geen probleem: u kunt meerdere nota’s uploaden.
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 128 MB, Max. aantal bestanden: 5.

     

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.