Tijdelijke tegemoetkoming blokaansluitingen

Sinds dinsdag 25 april is het loket voor de Tijdelijke Tegemoetkoming Blokaansluiting (TTB) geopend. Dit is de tegemoetkoming die het Kabinet aanbiedt voor wooneenheden zonder individuele elektra-, gas-/warmte-aansluiting, die daardoor niet in aanmerking kwamen voor het prijsplafond & (eventueel) de 190 euro tegemoetkoming in november en december 2022.

Aanvragen

Een aanvraag kan gedaan worden via het digitale loket van de Belastingdienst. Dit kan als individu gedaan worden door iemand die daar verantwoordelijk voor is gesteld vanuit de VvE. De aanvraag kan ook uitbesteed worden bij een intermediair die gemachtigd is om een bulkaanvraag in te dienen namens meerdere VvE’s. Onder het kopje Ondersteuning leest u hoe wij hier in kunnen helpen.

 

Bedragen

Het belangrijkste is natuurlijk wat er nu per huishouden gecompenseerd wordt. De tegemoetkoming is in twee producten onderverdeeld; Blokaansluiting voor warmte en voor elektra. Onder warmte valt gas verbruik maar ook elektra wat gebruikt wordt om boilers te kunnen laten werken. Hieronder volgt een overzicht van hoeveel de tegemoetkoming bedraagt.

1e helft 2023 Blokaansluiting warmte Blokaansluiting elektriciteit
Zelfstandige wooneenheden  €                                786,45  €                                     731,13
Onzelfstandige wooneenheden  €                                329,28  €                                     307,63
     
2e helft 2023 (minimaal) Blokaansluiting warmte Blokaansluiting elektriciteit
Zelfstandige wooneenheden  €                                276,76  €                                     183,92
Onzelfstandige wooneenheden  €                                116,18  €                                       77,33
     
Uitvoeringskosten 2023 Blokaansluiting warmte Blokaansluiting elektriciteit
Zelfstandige wooneenheden  €                                     8,62  €                                          8,62
Onzelfstandige wooneenheden  €                                     8,62  €                                          8,62

 

Zoals te zien is wordt er ook nog onderscheidt gemaakt tussen een zelfstandige en onzelfstandige woning. Een onzelfstandige woning is een woonruimte waarbij de toegang, de keuken en het toilet gedeeld worden met bewoners van andere kamers in de woning, zoals bijvoorbeeld bij een studentenhuis.

 

Afhandeling

Vanaf het moment dat de aanvraag is ingediend heeft de Belastingdienst 13 weken de tijd om de beschikking af te geven. Deze periode kan éénmalig met 13 weken worden verlengd.

Aanvragen die voor 1 augustus 2023 zijn ingediend worden uitbetaald middels twee voorschotten. Aanvragen die hierna worden ingediend zullen één voorschot ontvangen.

Alle aanvragen moeten voor 1 oktober 2023 zijn ingediend.

 

Ondersteuning

Zoals eerder vermeld is het mogelijk om de aanvraag uit handen te geven bij een intermediair. Deze intermediair kan dan via een bulkaanvraag meerdere aansluitingen indienen en zo sneller de desbetreffende woningen helpen.

VvE Energie fungeert ook als intermediair in deze kwestie. Wij kunnen de aanvraag voor u realiseren en wij werken hierbij op een ‘no cure, no pay’ basis en vragen een éénmalige vergoeding van 5% van de totale tegemoetkoming.

Mocht u hier interesse in hebben of verdere vragen hebben, neem dan vooral contact met ons op.

 

3 reacties op “Tijdelijke tegemoetkoming blokaansluitingen

 1. Theo Mulder, gemachtigde van huurders in de Seineflat in Amstelveen schreef:

  Ik heb begrepen dat de met de uitvoering belaste belastingdienst in november een brief heeft doen uitgaan naar aanvragers waarin nadere instructie werd gegeven over de doorbetaling naar rechthebbende eigenaren. Is dat zo en kan ik een kopie van een dergelijke brief krijgen?

 2. Hallo,
  Ik heb eerder een aanvraag gedaan voor het aanvragen van de tijdelijke tegemoetkoming blokaansluitingen voor de VvE Merellaan 413-513 in Maassluis.
  Helaas had ik reeds de knop verzenden geactiveerd alvorens mijn email adres te hebben bevestigd.
  Mijn email adres is : dautziesh@kpnmail.nl

 3. Wij, VvE Merellaan 413 – 513 willen u vragen om de tijdelijke tegemoetkoming blokverwarming voor de bewoners van ons gebouw aan te vragen.
  Wij zijn energieafnemer bij VvE Energie en de benodigde informatie wordt u ter beschikking gesteld door Vizier VvE Beheer.
  Graag zien we uw bevestiging met belangstelling tegemoet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.