Energiebesparing in gemeenschappelijke ruimtes: praktische tips voor VvE’s

Energiebesparing in gemeenschappelijke ruimtes: praktische tips voor VvE’s

Energiebesparing is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). In deze blog verkennen we praktische tips en strategieën waarmee VvE’s energie kunnen besparen in gemeenschappelijke ruimtes, en tegelijkertijd hun duurzaamheidsdoelstellingen kunnen verwezenlijken.

Verlichtingsoptimalisatie:

 1. LED-verlichting Implementeren: Ontdek hoe de overstap naar LED-verlichting in gemeenschappelijke ruimtes niet alleen de energiekosten verlaagt, maar ook de levensduur van de verlichting vergroot.
 2. Bewegingssensoren Gebruiken: Leer hoe het installeren van bewegingssensoren in gangen en gemeenschappelijke ruimtes de verlichting alleen activeert wanneer dat nodig is, waardoor onnodig energieverbruik wordt verminderd.

Energie-efficiënte Apparaten:

 1. Upgraden naar Energiezuinige Apparaten: Ontdek welke apparaten in gemeenschappelijke ruimtes kunnen worden geüpgraded naar energiezuinige modellen, van liftsystemen tot ventilatie.
 2. Slimme Thermostaten Gebruiken: Leer hoe het gebruik van slimme thermostaten de temperatuur in gemeenschappelijke ruimtes kan optimaliseren en onnodig verwarmings- en koelingsgebruik kan verminderen.

 

Bewustwording en Educatie:

 1. Betrokkenheid van VvE-leden: Ontdek waarom het betrekken van VvE-leden cruciaal is voor het succes van energiebesparingsinitiatieven in gemeenschappelijke ruimtes.
 2. Educatieve Campagnes Organiseren: Bespreek het belang van het organiseren van educatieve campagnes binnen de VvE om bewustwording te vergroten over het belang van energiebesparing.

 

Duurzame Bouwmaterialen:

 1. Isolatieverbeteringen: Ontdek hoe het upgraden van isolatie in gemeenschappelijke ruimtes de energie-efficiëntie van het hele gebouw kan verbeteren.
 2. Groendaken Overwegen: Leer hoe groendaken niet alleen de energie-efficiëntie bevorderen, maar ook bijdragen aan de vermindering van het stedelijke hitte-eilandeffect.

Monitoring en Onderhoud:

 1. Energieverbruik Monitoren: Verken het belang van regelmatige monitoring van het energieverbruik en hoe dit kan leiden tot verdere optimalisatie.
 2. Preventief Onderhoud: Bespreek waarom tijdig onderhoud van systemen in gemeenschappelijke ruimtes essentieel is voor een optimale werking en energie-efficiëntie.

Lees verder om te ontdekken hoe jouw VvE met deze praktische tips en strategieën de weg kan inslaan naar een energiezuinig en duurzaam gebouw. Door samen te werken aan energiebesparing in gemeenschappelijke ruimtes, kan de VvE niet alleen kosten verlagen, maar ook een positieve bijdrage leveren aan het milieu.

Energiescan

Wilt u weten wat wij voor u kunnen besparen? Middels een op maat gesneden advies maken wij inzichtelijk hoeveel uw VvE precies kan besparen. De scan is altijd geheel kosteloos en vrijblijvend. Binnen 2 werkdagen ontvangt u een advies op maat per e-mail. Het enige dat u hoeft te doen is een (recente) maand- of jaarnota van uw leverancier uploaden in onderstaand vlak. Heeft u meerdere aansluitingen? Geen probleem: u kunt meerdere nota’s uploaden.
 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 128 MB, Max. aantal bestanden: 5.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.