Waarom is HR++ glas veel beter dan dubbel glas?

Door enkel glas in uw woning te vervangen door dubbel glas kunt u veel besparen op de energierekening. Naast dubbel glas kunt u tegenwoordig ook kiezen voor triple glas, ook wel HR++ glas. Hiermee realiseert u een nog grotere besparing. Wat zijn de voordelen van HR++ glas en is het de investering waard?

Om meerdere redenen is het verstandig om te kiezen voor HR++ glas in plaats van dubbel glas. Het belangrijkste is de isolerende waarde van het HR++ glas. U stookt namelijk minder, omdat er minder warmte verloren gaat in uw woning. Daarnaast is triple glas ook nog eens geluiddempend.

 

Hoe groot is de besparing met HR++ glas?

Uitgaande van een gemiddeld huis met 24 m2 aan glas, geeft het vervangen van enkel glas door HR++ glas een jaarlijkse besparing van €500 aan stookkosten. Het vervangen van dubbel glas door HR++ glas geeft een jaarlijkse besparing van €200. Hierbij gaat het om een investering van ongeveer €3.800. Als u of de VvE aan de juiste voorwaarden voldoet, kunt u hiervoor ook subsidie aanvragen (gemiddeld €1.300). Het vervangen van dubbel glas door HR++ glas heeft dus ongeveer een terugverdientijd van €2.500 / 200 = 12,5 jaar. Het vervangen van enkel glas door HR++ glas verdient u in een periode van ongeveer 5 jaar terug.

 

Kozijnen vervangen

Bij het plaatsen van triple glas moet u mogelijk rekening houden met extra kosten voor het vervangen van de kozijnen. Hierdoor kan het plaatsen van HR++ glas duurder zijn dan verwacht. Isolerende kozijnen kunnen namelijk in combinatie met het triple glas voor een grote energiebesparing zorgen. Heeft u plannen om uw huidige kozijnen te vervangen? Houd dan gelijk rekening met het plaatsen van triple glas.

 

Ventilatie is essentieel

Wanneer u kiest voor isolerende kozijnen en isolerend glas is het sterk aan te raden om ook goede ventilatieroosters in de kozijnen te plaatsen. Zonder goede ventilatie kan er namelijk schimmel vormen of bijvoorbeeld vochtplekken. Vooral in de winter is een goed ventilatiesysteem belangrijk, omdat men dan minder snel de ramen een tijdje op zet.

 

Het hoogste rendement met de kleinste investering

Een energieadviseur kan voor u bepalen wat de beste investering is. De adviseur kan nauwkeurig bepalen hoe u het meeste rendement haalt uit de geïnvesteerde euro’s. Ook kijkt hij of zij gelijk waar uw woning (en complex) de meeste warmte door verliest. Voor VvE’s is het nog belangrijker om goed te letten op hoe het meeste rendement te halen is. Bij VvE’s gaat het namelijk om grotere investeringen, maar zijn er ook grote winsten te behalen.

Met een Maatwerk Energieadvies brengen wij voor de VvE in kaart op welke manier het complex verbeterd en verduurzaamd kan worden. Onderdeel van een duurzamer complex is goede isolatie met optimaal glas en goede kozijnen. Vul hieronder uw gegevens in als u interesse heeft in een voorbeeld van ons Maatwerk Energieadvies of neem een kijkje op onze duurzaamheidspagina.

 

Offerte Maatwerk Energieadvies

Wil je vrijblijvend een offerte ontvangen voor het opstellen voor een Maatwerk Energieadvies? Vul onderstaand formulier in en wij sturen je zo spoedig mogelijk de offerte voor jullie VvE.

 

Meer informatie? Lees ook onze andere blogs over isoleren en verduurzamen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.