Zonnepanelen voor VvE's

“Alleen maar tienen”

Wij als VvE met 26 appartementen waren op zoek naar een erkend energieadviseur die zou kunnen beoordelen of we nog meer duurzame en/of energiebesparende maatregelen zouden kunnen nemen in ons oude Utrechtsepand. We hadden al zonnepanelen, dubbel glas en dakisolatie laten aanbrengen in het verleden.
Guido begreep de vraag meteen, kon enkele dagen al langs komen, verscheen met een collega, adviseerde ons duidelijk en volledig. Dus tsja, alleen maar tienen..
Daarnaast zijn onze cv-ketels aan vernieuwing toe, en staat onze wijk Wittevrouwen op de lijst om als een vd eerste vh gas af te gaan. Ook daar wilden we graag advies over: wat is nu het beste om te doen? en ook hier was het antwoord snel, goed beargumenteerd en vakkundig.

Mevrouw Van Schelven

VE A23, Utrecht

Momenteel is de helpdesk gesloten, graag bellen wij u terug.

De voordelen

  • Duurzaam
  • Investering voor de toekomst
  • Verdient zichzelf terug

Veel VvE’s hebben een ideaal dak om zonnepanelen op te plaatsen. Zonnepanelen kunnen geplaatst worden om het collectieve elektriciteitsverbruik te dekken of (in sommige gevallen) voor het elektriciteitsverbruik van de individuele bewoners.

 

Afhankelijk van hoeveel dakoppervlakte beschikbaar is en het huidige collectieve verbruik kan de VvE een keuze maken voor het aantal zonnepanelen dat ze willen plaatsen. Het aantal panelen en het huidige verbruik bepalen mede de terugverdientijd van de investering.

 

Ook het moment waarop de zonnepanelen geplaatst worden, moet de VvE goed plannen. Een goed moment is vaak wanneer het dak net vernieuwd is, zodat de panelen voor langere tijd kunnen blijven liggen.

 

Met de komst van energieopslag (accu’s) wordt het ook steeds aantrekkelijker om zonnepanelen te plaatsen. De opgewekte stroom wordt daarmee opgeslagen en kan in de avond gebruikt worden om het complex te verlichten.

 

Met de huidige elektriciteitsprijzen wordt een investering in zonnepanelen steeds interessanter.

 

Welke situatie bij uw VvE van toepassing is moet onderzocht worden door onze experts. Onze experts brengen een bezoek op locatie, bepalen samen met u de mogelijkheden en stellen een berekening op van de investering en terugverdientijd.

 

Wanneer u een offerte wilt ontvangen voor een onderzoek naar de mogelijkheden van zonnepanelen bij uw VvE kunt u in onderstaand formulier uw contactgegevens achterlaten.

 

Zonnepanelen

Heeft u interesse in meer informatie over zonnepanelen voor uw VvE? Wij bieden in samenwerking met onze partner een adviesgesprek en schouwing op locatie, waarna u een offerte op maat ontvangt. De kosten hiervoor zijn €300,- excl. btw - deze kosten krijgt de VvE terug wanneer zij overgaat tot realisatie. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op. Om u van dienst te zijn, delen wij uw contactgegevens met onze partner in zonnepanelen.
  • Het gaat om het jaarverbruik van de algemene voorzieningen. Deze informatie kunt u vinden op de jaarnota van uw leverancier.

 

Meer informatie? Lees ook onze blogs over zonnepanelen:·