Zonnepanelen voor VvE's

“Alleen maar tienen”

Wij als VvE met 26 appartementen waren op zoek naar een erkend energieadviseur die zou kunnen beoordelen of we nog meer duurzame en/of energiebesparende maatregelen zouden kunnen nemen in ons oude Utrechtsepand. We hadden al zonnepanelen, dubbel glas en dakisolatie laten aanbrengen in het verleden.
Guido begreep de vraag meteen, kon enkele dagen al langs komen, verscheen met een collega, adviseerde ons duidelijk en volledig. Dus tsja, alleen maar tienen..
Daarnaast zijn onze cv-ketels aan vernieuwing toe, en staat onze wijk Wittevrouwen op de lijst om als een vd eerste vh gas af te gaan. Ook daar wilden we graag advies over: wat is nu het beste om te doen? en ook hier was het antwoord snel, goed beargumenteerd en vakkundig.

Mevrouw Van Schelven

VE A23, Utrecht

Momenteel is de helpdesk gesloten, graag bellen wij u terug.

De voordelen

  • Duurzaam
  • Investering voor de toekomst
  • Verdient zichzelf terug

Veel VvE’s hebben een ideaal dak om zonnepanelen op te plaatsen. Zonnepanelen kunnen geplaatst worden om het collectieve elektriciteitsverbruik te dekken of (in sommige gevallen) voor het elektriciteitsverbruik van de individuele bewoners.

 

Afhankelijk van hoeveel dakoppervlakte beschikbaar is en het huidige collectieve verbruik kan de VvE een keuze maken voor het aantal zonnepanelen dat ze willen plaatsen. Het aantal panelen en het huidige verbruik bepalen mede de terugverdientijd van de investering.

 

Ook het moment waarop de zonnepanelen geplaatst worden, moet de VvE goed plannen. Een goed moment is vaak wanneer het dak net vernieuwd is, zodat de panelen voor langere tijd kunnen blijven liggen.

 

Met de komst van energieopslag (accu’s) wordt het ook steeds aantrekkelijker om zonnepanelen te plaatsen. De opgewekte stroom wordt daarmee opgeslagen en kan in de avond gebruikt worden om het complex te verlichten.

 

Wanneer de VvE meer informatie wil over het plaatsen van zonnepanelen en advies wil bij de besluitvorming kan de VvE contact opnemen met de VvE Zonnecoach van VvE Belang. Meer informatie over de werkwijze en tariefstelling van de VvE Zonnecoach lees je op de website van VvE Belang.

 

Meer informatie? Lees ook onze blogs over zonnepanelen:·